Litt smartere etter noen øl

Menneskehjernen kan kun fungere så raskt som den tregeste hjernecellen. Ved jevnlig bruk av alkohol, vet vi alle at det drepes hjerneceller, men naturligvis angripes de tregeste og svakeste først. Så ved jevnlig forbruk av øl fjernes automatisk de dårlige og gjør at hjernen blir en raskere og mer effektiv maskin.
Det er derfor du alltid er smartere etter noen øl.

Revurdere ølforbruket?

Forskere som har funnet kvinnelige hormoner i øl, har anbefalt at menn bør revurdere sitt ølforbruk.
Teorien som ble satt fram, var at når menn drikker øl forvandles de til kvinner. For å teste teorien ble 100 menn servert seks halvlitere hver i løpet av to timer. Deretter ble det observert at 100 prosent av testobjektene gikk opp i vekt, snakket usammenhengende uten mening, ble overfølsomme, kunne ikke lenger kjøre bil, stoppet å tenke rasjonelt, kranglet over ingenting og nektet å be om unnskyldning når de tok feil.
Det er ikke planlagt flere tester!

Fornuftig politimester

Denne saken sto å lese i kristiansundsavisen Tidens Krav i 2001.
Politimesteren i Kristiansund tar til orde for at flere voksne drar ut på byen for å drikke øl. Han mener det bør være flere voksne i bygatene og kvelden og på nettene.
– Selv er jeg ute og tar en øl. Det har en forebyggende effekt, sier politimester til Tidens Krav.

På med skinnbuksene

I Bayern i gamle dager var det profesjonelle kontrollører som reiste rundt for å teste ølkvaliteten. Et godt øl skulle være fyldig og sterkt. Måten de testet ølet på var uortodoks. På med skinnbuksene, hell ølet utover benken og sett deg i det. Sitt i en time. Hvis buksa henger igjen på benken, så er ølet både sterkt og kraftig!

År uten øl

Etter at han hadde ligget fire år i koma, hadde legene gitt opp håpet om at Christian De Rossi noen gang skulle våkne til liv. Noen dager senere var mirakelet et faktum. De De Rossi slo opp øynene og ropte – Øl! Jeg vil ha øl!

Øl mot impotens

Doktor Pavel Zemek ved Det tjekkiske senter for gerontologi anbefaler menn å drikke to øl hver dag for å unngå impotens. Han hevder å ha vitenskapelig bevis for at øl har «en kraftfull effekt» når det gjelder å stoppe blokkering av arterier (årer). Drikker man for mye øl vil det imidlertid ikke være noen positive effekter, ifølge Zemek.

Øl er medisin

Øl som er produsert av humle, malt og vann inneholder en unik kombinasjon av emner som er fordelaktige for helsen.

Øl i rimelige mengder stabiliserer blodtrykket, og har god effekt på hjertet. Fordøyelsen bedres og kolesterolet senkes. Til og med galle- og nyrestein forhindres til en viss grad.
Benbygningen styrkes, noe som kan være til fordel for den eldre delen av befolkningen som ofte lider av benskjørhet.
Øl er rikt på vitaminer og er renere enn vann. Og husk at øl har lavere kaloriinnhold enn lettmelk!

Sist, men ikke minst, øl er sosial medisin av godt merke. Våre norske tungebånd kan være vanskelige å få på gli. En øl eller to hjelper på det meste, også den gode praten – eller den friske diskusjonen.

Pilsnerølbrød

Dette er en oppskrift på et nydelig brød, bakt med pils. Alle som baker selv, følg med.

1 kg. hvetemel
1/2 kg. sammalt hvete, fin eller grov
1 pose tørrgjær
2 ts.salt
1 ss. soyaolje
1 ss lys sirup
100 gr. grovhakkede valnøtter
1 liter pils

Bland det tørre og rør inn olje, sirup, salt og valnøtter.
Varm ølet til 40 grader og rør inn det tørre. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Dekk den til og sett den lunt til heving til dobbel størrelse, ca. halvannen time.
Slå deigen godt ned, del den i to og trill to sprekkfrie brød som legges i godt smurte former.
Etterhev brødene i ca. 20 min. Pensle dem med pils. Ekstra blank skorpe får du hvis de pensles med en blanding av pils og egg.
Stek brødene på nederste ribbe ved 200 grader.