Litt smartere etter noen øl

Menneskehjernen kan kun fungere så raskt som den tregeste hjernecellen. Ved jevnlig bruk av alkohol, vet vi alle at det drepes hjerneceller, men naturligvis angripes de tregeste og svakeste først. Så ved jevnlig forbruk av øl fjernes automatisk de dårlige og gjør at hjernen blir en raskere og mer effektiv maskin.
Det er derfor du alltid er smartere etter noen øl.

Revurdere ølforbruket?

Forskere som har funnet kvinnelige hormoner i øl, har anbefalt at menn bør revurdere sitt ølforbruk.
Teorien som ble satt fram, var at når menn drikker øl forvandles de til kvinner. For å teste teorien ble 100 menn servert seks halvlitere hver i løpet av to timer. Deretter ble det observert at 100 prosent av testobjektene gikk opp i vekt, snakket usammenhengende uten mening, ble overfølsomme, kunne ikke lenger kjøre bil, stoppet å tenke rasjonelt, kranglet over ingenting og nektet å be om unnskyldning når de tok feil.
Det er ikke planlagt flere tester!

Fornuftig politimester

Denne saken sto å lese i kristiansundsavisen Tidens Krav i 2001.
Politimesteren i Kristiansund tar til orde for at flere voksne drar ut på byen for å drikke øl. Han mener det bør være flere voksne i bygatene og kvelden og på nettene.
– Selv er jeg ute og tar en øl. Det har en forebyggende effekt, sier politimester til Tidens Krav.

På med skinnbuksene

I Bayern i gamle dager var det profesjonelle kontrollører som reiste rundt for å teste ølkvaliteten. Et godt øl skulle være fyldig og sterkt. Måten de testet ølet på var uortodoks. På med skinnbuksene, hell ølet utover benken og sett deg i det. Sitt i en time. Hvis buksa henger igjen på benken, så er ølet både sterkt og kraftig!

År uten øl

Etter at han hadde ligget fire år i koma, hadde legene gitt opp håpet om at Christian De Rossi noen gang skulle våkne til liv. Noen dager senere var mirakelet et faktum. De De Rossi slo opp øynene og ropte – Øl! Jeg vil ha øl!

Øl mot impotens

Doktor Pavel Zemek ved Det tjekkiske senter for gerontologi anbefaler menn å drikke to øl hver dag for å unngå impotens. Han hevder å ha vitenskapelig bevis for at øl har «en kraftfull effekt» når det gjelder å stoppe blokkering av arterier (årer). Drikker man for mye øl vil det imidlertid ikke være noen positive effekter, ifølge Zemek.

Øl er medisin

Øl som er produsert av humle, malt og vann inneholder en unik kombinasjon av emner som er fordelaktige for helsen.

Øl i rimelige mengder stabiliserer blodtrykket, og har god effekt på hjertet. Fordøyelsen bedres og kolesterolet senkes. Til og med galle- og nyrestein forhindres til en viss grad.
Benbygningen styrkes, noe som kan være til fordel for den eldre delen av befolkningen som ofte lider av benskjørhet.
Øl er rikt på vitaminer og er renere enn vann. Og husk at øl har lavere kaloriinnhold enn lettmelk!

Sist, men ikke minst, øl er sosial medisin av godt merke. Våre norske tungebånd kan være vanskelige å få på gli. En øl eller to hjelper på det meste, også den gode praten – eller den friske diskusjonen.

Ølfakta og ølpleie

Øl er ferskvare. Dets verste fiender heter varme, lys, luft og fett. Lagringen må foretas kjølig og mørkt.

Grunnen til at ølflaskene er mørke – brune eller grønne, er at dette skjermer flaskene mot lys. Sollys ødelegger smaken, og hvis det er lagret på lyse flasker forringes smaken etter svært kort tid. Det som skjer er at noen stoffer i humlen reagerer på lys, og smaken blir dårligere.

Som beskrevet annetsteds på sidene er fett fiende nummer en. Det dreper skummet og gir flatt, dårlig øl. Fett danner en hinne som ikke kan fjernes. Leppestift, f.eks, ødelegger ølglasset av samme grunn. Derfor: Vask aldri, aldri, aldri, ølglass sammen med andre glass eller tallerkener. De skal vaskes separat.
Det er blitt hevdet at fett påvirker kullsyren. Det er ikke riktig. Mens kullsyre blant annet «blåser opp» skummet, får proteiner fra maltet skummet til å bli stående i glasset. Fettet ødelegger disse proteinenes evne til å få ølskummet til å bli stående. Vask av glass og bruk av skyllemiddel er den vanligste grunnen til at man får servert flatt øl. Her syndes det mye, og ofte. Når det skjer, gi klar og konsis beskjed til f.eks. pubverten – og forlang friskt velskjenket øl. Ingen pardon!

Ølglass er ikke bare et glass til å drikke øl av. Det beste er et tulipanformet glass. Det holder på skum og smak. Glass med stett er aller best, fordi ved holde på stetten varmer du ikke opp ølet unødvendig.

Har du disse reglene for ølpleie i bakhodet, hjemme eller på puben, er du alltid garantert funklende friskt, velskjenket øl.