Mørk glede

Ja, jeg savner Bock`en. Ikke den fordums smørsangeren med fornavn Jens, men Bockølet som var en del av CB-sortimentet for en del år siden. Fyldig, sødmefylt, sterkt og deilig var ølet som var en gave til kjennere.

Men, stopp en halv, venner. Visst er bocken historie, men elskere av godt mørkt øl har en lett skjult skatt i vente. Mørk Magnum produseres av CB. Den er en bayerøltype på 1,25 liters flasker, tilsatt litt ekstra kullsyre for å klare livet på plastflasker. Det er et nydelig øl med frisk, god sødme og med en uforlignelig nøtteaktig ettersmak. Et øl for feinsmeckere, faktisk.

Dessverre er Mørk Magnum forholdsvis vanskelig å få fatt på. Få butikker fører den, og enkelte butikksjefer har sett rart på meg når jeg har spurt etter øltypen. Men fortvil ei. Den er i alle fall å få kjøpt på Ica Maxi på Lund, hvor den frister tilværelsen i hyllene. Ikke mange kjøper den der heller, men man prøver etter beste evne å holde omsetningen oppe. Men en enslig svale gjør ingen sommer. Gakk hen og kjøp noen stykker. La det bli en vane å ta turen om Maxi.

La gå at Mørk Magnum koster noen kroner ekstra, men det er den verd. Sann mine ord!