Ny akevittapning

Vi kan opplyse alle akevittglade om at «Vennenes utvalgte akevitt» har blitt en populær følgesvenn til CB-pilsen. De første 1000 flaskene etterfølges nå av 1000 nye, også disse nummererte. Vi har fått meget gode tilbakemeldinger på «CB-akevitten», som vi kaller den for enkelthets skyld.

I Grimstad jobber Ole Puntervold ved Agder Brenneri med sine eikefat, som har inneholdt sherry i et tidligere liv. Karven kommer fra Vestfold mens vannet tappes fra Rorevann i Grimstad. Topp vare begge to. Akevitten vår holder 41,5 prosent, er mild og fyldig og har et lite sitruspreg. Den inneholder lite sukker, og passer derfor ekstra godt til øl. Det er viktig å servere den ved romtemperatur, 18-20 grader. Da kommer alle smaksstoffene til sin rett.

Et tips fra noen som har prøvd er å drikke venneakevitten til skalldyr. – Intet mindre enn et funn, sier våre hjemmelsmenn.

Så kom deg på Polet, akevitten er å finne i hyllene. Så hva nøler I efter?