Sild og CB hører sammen

Vi vet alle at reker og andre skalldyr passer som hånd i hanske sammen med CB’s produkter. Derfor, CBØV-venner, et lite skråblikk til en annen havets skapning som roper etter CB-øl som venn på sin ferd mot magesekken. Nemlig sild!

Mange tørster etter ære og berømmelse, jeg tørster  etter salt sild, sa Danmarks store humorist Storm P. i hine hårde dage. Han tenkte helt sikkert på øl da han sa det. Og hadde han hatt en CB innen rekkevidde, vet vi alle hva resultatet hadde blitt.

Sild og øl er som skapt for hverandre, sammen går de opp i en høyere enhet. Skummende, deilig pils, som slukningsmateriale, sammen med grovt brød og gamalost som dessert. O`heilage du! Kanskje en kokt potet eller to til hver av stevnedeltakerne?

Vi serverer selvsagt vår beste spekesild, eller kryddersild, eller hva pokker som helst av havets sølv. Flatbrød, smør, løk, rødbeter, rømme og glohete ringerikspoteter er tilbehør av høyeste rang.

Et sildebord med tilhørende kaldt følge er enkelt å gjøre klart på forhånd. Og det er bare å ta seg en rask tur i butikken for å kjøpe det man trenger. Pluss på med noen glass sursild, rømmesild, tomatsild og glassmestersild, og du er dagens konge i vennekretsen.

Bare for å ha nevnt det: Ikke spar på selve konfekten, det fra CB, du vet. Det har nemlig en tendens til å få sildebein å gå på etterhvert som stunden treder fram.