CB`s ØLPRODUKTER

Øl er ikke bare pils. Og CB-øl er ikke bare CB-pils. Ikke et vondt ord om sistnevnte, den troner øverst på pilsnerølets seierspall, men hvorfor ikke utvide repertoaret en smule? Her følger en kortfattet oversikt over CB`ulike ølprodukter, ledsaget av en aldri så liten subjektiv kommentar.

Siden det er sommer, begynner vi med
FERIEPILSEN:

Undergjæret, lett pilsnertype. 4,5 prosent alkoholstyrke. Fargen er lys oker. Serveres fra 4-7 grader. Smaker lys karamell, har god sødme, er litt vandig. Frisk syrlig. En ettersmak av humlebitterhet og en anelse grønt eple.

Kommentar: Et godt sommerøl, men er så nær opptil CB-pilsen at den nesten er overflødig. Men, siden det er sommer, er det OK med et øl som trigger følelsen av sol, sommer, Sørland.
Terningkast: 4

CB-PILSNER:

Den gode gamle, unge CB-pilsen er som den alltid har vært; lett, god og med deilig ettersmak av malt. Servert riktig overgås den ikke av noe annet pilsnerøl som vi kjenner til.
Er veldig lys, som vi vet, og skal serveres ved 4-7 grader. Inneholder lett maltkaramell, har ikke så mange aromastoffer og smaker godt av humle. Er sødmefull, har god syre og fin bitterhet.

Kommentar: En særdeles god pils, men den må serveres ved rett temperatur, samtidig som renholdet må være ett hundre prosent. Tåler overhodet ikke fettstoffer. Er ømfintlig for uhumskheter.
Terningkast: 5. (Trekk på grunn av ømfintligheten)

CB LITE:

Et karbohydrat- og kaloriredusert øl, som har fått et publikum blant dem som teller bilringer. Pilstype, hvor det er brukt bitterhumle. Har godt skum og en lett maltsmak. Ettersmaken er av malt og humle.
Kommentar: Godt til sitt bruk, men mangler litt på smakssiden. Må være kaldt. Men, vekk med fordommene: Det kan utmerket godt drikkes av alle vanlige pilselskere.
Terningkast: 4

CB JUBILEUMSØL – 150:

Laget i forbindelse med fjorårets 150-årsjubileum. En pilstype med mer karamellmalt enn vanlig pils. Gyllen farge, er søt og harmonisk med innslag av humle. Litt honningsmak.

Kommentar: Er omdiskutert «på byen». Mange liker den veldig godt, mens andre er mer skeptiske. Personlig oppfatning er at «jubben» har en metallsmak som trekker noe ned.
Terningkast: 4

CB MAGNUM, MØRK:

Mørk Magnum, som vi omtaler den som, er omtalt annetsteds på hjemmesidene. Men okke som, her taler vi om det beste ølet som lages i Norge. Store ord? Ja, men de holder vann. Dette bortgjemte CB-ølet på 1,25 liters flasker holder verdensklasse og burde kjøres fram som en spydspiss i bryggeriets sortiment!
Fargen er rødlig kobber, og ølet har et litt mørkt deilig skum. 4-7 grader. Smaker brent karamell, er sødmefylt og har fin bitterhet. Litt mørk sjokolade i smaken. Ettersmaken er nøtteaktig.

KOMMENTAR: Toppen av toppen. Denne bayertypen med litt ekstra kullstyre er uforlignelig. Hvorfor fås den ikke på blå resept? Tips: Ica Maxi på industriområdet på Lund har den i alle fall…
Løp og kjøp – før en eller annen imbesil tulling finner ut at den selger så lite at den må tas ut av produksjon. Hørte dere? Dette er ingen spøk!
Terningkast: 6

Før jul dukker JULEØLET opp:
Den «vanlige» typen holder 4,5 prosent, er dyp rødbrun og skal serveres ved 4-7 grader. Brent karamell og humle. Bitterhet. Balansert.
Kommentar: Et bra øl, men som regel ikke friskt nok. Litt dvaskt, men går fint til litt tyngre mat.
Terningkast: 3

Som kjent må vi på polet for å få det «tunge» juleølet, som inneholder 6,5 prosent alkohol. Denne klassikeren har mørkt skum og er rødsvart av farge. Brent karamellmalt, er sødmefylt og i smaksfamilie med stout. Bør serveres ved 8-14 grader!

KOMMENTAR: Vi ser alltid fram til trallemannen kommer. Da stunder det mot jul, og vi skaffer oss noen flasker av det forholdsvis sterke juleølet. Det er et særdeles godt øl, men noe ujevn kvalitet trekker ned.
Terningkast: 5

POKAL:

Pokal er faktisk også et CB-øl, som lages sammen med Borg. Det er produsert for dagligvarekjeden Coop, som har det som sitt «billigølalternativ!
Det er en helt vanlig, god pils som vinner seg etterhvert som smakene kommer fram. Balansert, men har en litt vemmelig tyggegummismak hvis det ikke er skikkelig kaldt. Fin syre trekker opp.
Kommentar: Leskende, men det må være kaldt! Hvis ikke kommer tyggissmaken opp og fram.
Terningkast: 3-4

Comments are closed.