Få Kilden på kjøl

Vi har tidligere etterlyst et engasjement fra CB`s side angående det fordums ypperlige brygg, Kilden lettøl. Men det har vært som å rope i skogen, uten å få svar.
For noen år siden forsvant det bare, ut av produksjon, ut av hyllene. Og siden innbytteren, Hansas eget lettøl, smaker brakkvann og knapt nok holder til en plass på reservebenken, etterlyser vi kloke hoder som kan få Kilden lettøl opp og stå. At det vil finne sitt publikum er hevet over tvil.
Det er gått noen år siden Kilden ble kåret til norges beste lettøl. Det skjedde i en stor øltest i VG, og daværende styreleder i CB, John G. Bernander, uttalte gledesstrålende på TV at Christianssands Bryggeri laget landets beste øl i den lettere genre.
Det var en god venn som den gang forsvant i bedriftsovertagelsens tegn, og det var ikke noe pent trekk fra de høye damer og herrer i bryggerisammenslutningens ledelse. Direkte ufint var det, når sant skal sies.
Vi foreslår at Kilden lettøl gjenreises på kjøl samtidig med at Kilden kulturhus står klart til bruk. Det burde ikke by på navneproblemer ettersom Kilden lettøl allerede er et registrert varemerke for CB.
Samtidig kan man åpne Kildevannkilden som piplet utenfor bryggeriets vegg. Til publikums fortvilelse og forbannelse har man ennå ikke klart å gjenåpne kranen. Vi har tidligere omtalt stengningen som smålighet og mangel på raushet. Den omtalen står ennå ved lag. Dessverre.