Gode ølråd

Godt øl er som å komme til en oase i ørkenen, mens dårlig, skjemt øl kan være en nedtur av dimensjoner. Så derfor, ta i mot noen gode råd om hvordan øl skal serveres. Oppfordringen går ikke minst til enkelte vannhull som ikke alltid oppfyller betingelsene vi ølkjøpere forventer.

Øl skal oppbevares mørkt, gjerne i kjøleskap, selv om det faktisk er litt for kaldt. Men våre ganer er vant til kjøleskapskaldt øl, så det får være som det er. Åtte grader er anbefalt temperatur.

Sterkt dagslys og sollys gir ølet «solsmak», mens for sterk kulde gjør det uklart.

Siden minimale mengder fett ødelegger ølets skum har bryggeriene i lang tid påpekt at ølglass må vaskes i varmt sodavann, ikke i såpevann, og tørkes med et håndkle som utelukkende anvendes til glass.

Enkelte lar seg friste til å servere øl i mugge. Nei! Da får man en flau, flat væske, i stedet for et øl med det fulle innhold av forfriskende kullsyre.