Pilsnerølbrød

Dette er en oppskrift på et nydelig brød, bakt med pils. Alle som baker selv, følg med.

1 kg. hvetemel
1/2 kg. sammalt hvete, fin eller grov
1 pose tørrgjær
2 ts.salt
1 ss. soyaolje
1 ss lys sirup
100 gr. grovhakkede valnøtter
1 liter pils

Bland det tørre og rør inn olje, sirup, salt og valnøtter.
Varm ølet til 40 grader og rør inn det tørre. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Dekk den til og sett den lunt til heving til dobbel størrelse, ca. halvannen time.
Slå deigen godt ned, del den i to og trill to sprekkfrie brød som legges i godt smurte former.
Etterhev brødene i ca. 20 min. Pensle dem med pils. Ekstra blank skorpe får du hvis de pensles med en blanding av pils og egg.
Stek brødene på nederste ribbe ved 200 grader.